Njaa. Ne samat naamat jotka valittaa palstoilla siitä, että Novita ei ole kotimainen vaan valmistetaan ties missä, ostavat kilokaupalla saksalaista Wollmeiseä. Ja tikuttelevat neuleitaan bambupuikoilla (jotka myös tuskin kotimaista alkuperää tai suomalaisessa bambumetsässä kasvatettua). 

*

Sorruin minäkin, ainoa lankapallero minkä olen ikinä ihan lankakaupasta ostanut, oli Zauberball. Katselin sitä nettikaupoissa ja näytti niin mukavalta että pakkohan se oli hakea. No ensimmäinen pettymys oli kun näin pallukan, kuvien perusteella oletin sen olevan jonkinkokoinen mutta ihan silmätysten pesäpallon kokoa ja näytti muutenkin surkealta. Ostin kuitenkin kun olin päättänyt, pakko se joskus on kokeilla millaista on laatulanka. Kympin pallukka laukunpohjalla, siitä pitäisi sukat syntyä.

Kotona oli sitten heti pakko testata. Äärimmäisen vaikeaa neuloa, ikinä en ole niin kauan sukkaparia tuhertanut. Langassa oli vähän väliä solmuja ja vahvuus vaihteli koko ajan ompelulanganohuesta seiskaveikkaan. Valmiita sukkia olin päivän pitänyt kun pinta nyppyyntyi, parin päivän päästä olivat muuttuneet muodottomiksi huopatossuiksi.

Kiitos minulle seiskaveikkaa ta Nallea. Kestää pyykkäämistä, ei ryönäänny, on mukavaa kutoa ja pitää kuosinsa.

*

Novitan langoissa on yksi iso vika:

Niitä et voi mennä neulomaan kenenkään nähden ellet sitten ole värjännyt itse lankaa trendikkäästi KoolAidilla tai sienillä. Neulontamaailman välineurheilijat sylkevät päällesi jos ilmaannut neuletapahtumaan seiskaveikkakerän ja tavan kilkuttimien kanssa. 

SNY:hyn osallistuminen on mahdotonta kun on todennäköistä että saa vihat niskoille lähettämällä kamulle Nallelankaa tai Puroa. Purohan on SELVÄ kopio Norosta eikä sitä saa käyttää mihinkään. Vaikka se nyt on ihan eri koostumusta, eri vahvuista ja eri väristä. Mutta on se kun sanotaan.

*